Міському голові Одеси Труханову підвищили зарплату | новини України

Депутати Одеської міської ради проголосували за підвищення зарплати меру Геннадію Труханову та дозволили йому преміювати заступників

Віра Касіян Віра Касіян

редактор стрічки новин

Меру Одеси Труханову на 50% підняли зарплату та додали 120% премії
Геннадій Труханов. Фото: Одеська міська рада

Депутати Одеської міської ради проголосували за підвищення зарплати меру Геннадію Труханову та дозволили йому преміювати заступників. Рішення було ухвалено на сесії 24 квітня.

У проекті рішення “Про врегулювання деяких питань оплати праці Одеського міського голови, його заступників та секретаря Одеської міської ради”, яке напередодні опублікували на сайті міськради, міському голові пропонувалося встановити надбавку у розмірі 50% посадового окладу та премію у розмірі 120% посадового окладу. а також виплачувати щорічну матеріальну допомогу для оздоровлення у розмірі місячної зарплати.

Читайте також: “Незбагненна сума”. Суд у США анулював зарплату Ілона Маска в Tesla у $56 млрд

Депутати 45 голосами “за” підтримали рішення про перегляд оплати праці міського голови та його заступників, хоча Труханов та секретар міськради Ігор Коваль заявили про конфлікт інтересів та відмовилися голосувати за цим рішенням.

Згідно з рішенням, міський голова має право преміювати своїх заступників та секретаря міськради у розмірі не більше 150% посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої ​​роботи та інших обов'язкових виплат.

Читайте також: В Україні зросла кількість “прозорих” міст – рейтинг

За даними декларації, Геннадій Труханов на посаді міського голови Одеси за 2023 рік отримав 293 169 грн. зарплати, або приблизно 24 430 грн. на місяць. З надбавок у мера були за ранг та вислугу років.

За даними видання “Слово і справа”, 2022 року зарплата Одеського міського голови була найнижчою серед мерів обласних центрів. Найвища була у мерів Харкова, Черкас та Луцька.

2023 року віце-мер Одеси Світлана Бедрега заробила на посаді майже 916 000 грн, а Павло Вугельман – 646 000 грн, пише Думська.

Олександр Філатов та Валерій Силін нещодавно обійняли свої посади, тому в деклараціях за минулий рік вказано їхні зарплати на попередніх місцях роботи. Філатов як начальник міського департаменту земельних ресурсів заробив 414 000 грн, а Силін у службі безпеки банку “Південний” отримав 457 000 грн.

Previous post Рада збільшила чисельність прикордонників на 15 тисяч осіб. ДПСУ: Потрібно для захисту кордону новини України
Next post як Росія використовує українські корисні копалини та заробляє на них