Все майно та рахунки екс-голови Верховного суду Князєва заарештували | новини України

Мін'юст заарештував усе майно та рахунки екс-голови Верховного суду Князєва

Наталія Софієнко Наталія Софієнко

Редактор новин

Все майно та рахунки екс-голови Верховного суду Князєва заарештували
Всеволод Князєв виходить із СІЗО (Фото: Telegram/Олег Новіков)

Виконавча служба Міністерства юстиції наклала арешт на все майно та рахунки колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. До бюджету стягнуть майже 1 млн. гривень — вартість подарунка, отриманого незаконно. Про це повідомили у прес-службі Мін'юсту.

Таке рішення було ухвалено, оскільки колишній голова Виконавчої служби не виконав ухвалу суду про конфіскацію незаконно отриманого подарунку у розмірі 906 600 грн.

Заступник Міністра юстиції з виконавчої служби Андрій Гайченко пояснив, що якщо на рахунках Князєва не буде коштів, вартість незаконно отриманого подарунку можуть стягнути з його майна. Відомо, що екс-голова Верховного суду володіє чотирма одиницями нерухомого майна у Миколаєві та Миколаївській області.

Справа Князєва

У травні 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розслідувань заявили про розкриття “масштабної корупції” у Верховному суді України. За версією слідства, Князєв є членом “бек-офісу”, який за хабар міг сприяти прийняттю необхідного для бізнесмена Костянтина Жеваго рішення.

16 травня екс-голові Верховного суду та його спільнику повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди у розмірі $2,7 млн ​​(~101,5 млн грн).

31 травня Князєв заявив, що друзі дали йому на зберігання гроші, знайдені під час обшуків у його кабінеті та вдома.

На засіданні 26 вересня Князєв заявив, що через арешт майна та активів не може сплатити інтернет у СІЗО, щоб підготуватися до суду та внести заставу.

У жовтні ВАКС затвердив угоду про визнання винності між прокурором САП та адвокатом, якого разом із Князєвим викрили на одержанні хабара.

Згідно з договором, близько 50 млн грн переведуть на потреби ЗСУ: 21 млн – гроші, які адвокат зобов'язався надати, ~29 млн – вилучені під час розслідування кошти.

31 січня колишнього голову Верховного суду було звільнено зі слідчого ізолятора під заставу. 6 лютого ВСП ухвалив рішення про тимчасове усунення Князєва – рішення мало діяти до 6 квітня 2024 року.

За час слідства заставу Князєва зменшували сім разів. 31 травня 2023 року через вимогу захисту його знизили з 107 млн ​​до 75 млн грн, 5 вересня зменшили до 55 млн, 26 вересня – до 45 млн, 11 жовтня – до 35 млн, 5 грудня – до 27 млн, 21 грудня – до 20 млн, 30 січня 2024 року – 18,168 млн.

Читайте також: Колишнього голову Верховного суду судитимуть за підозрою в отриманні хабара від Жеваго

Previous post Усик Фьюрі — Олександр займає 3-е місце в рейтингу, Тайсона немає в 10-ці
Next post ВАКС не обрав запобіжний захід міністру Сольському – суд оголосив перерву до завтра