АМКУ дозволив TBC Bank Group придбати Fondy | новини України

АМКУ дозволив грузинській групі TBC Bank купити український платіжний сервіс Fondy

Андрій Водяний Андрій Водяний

Старший редактор новин

Найбільший банк Грузії виходить на ринок України.  Є дозвіл АМКУ
Фото: depositphotos.com

Антимонопольний комітет дозволив найбільшому банку Грузії TBC купити платіжний сервіс Fondy в Україні. Про це повідомила прес-служба комітету у четвер, 25 квітня.

Угода буде оформлена через придбання лондонської TBC International Holdings Limited (“дочка” TBC Bank Group) української фінансової компанії “Елаєнс” та ірландської фірми Fondy Payments Ltd.

Комітет також схвалив узгоджені дії з боку TBC Bank Group та фізичної особи-громадянки України через виконання положень про обмежувальні умови, що містяться у укладеній ними акціонерній угоді, строком на п'ять років.

довідка

Fondy – один із найбільших операторів на ринку платежів e-commerce. Він обслуговує близько 20 тисяч торговців, що працюють в інтернеті. Власником торгової марки Fondy та кінцевим бенефіціаром Елаєнс є Валерія Вагоровська.

TBC (Tbilisi Business Centre) – найбільший банк Грузії. Його сукупні активи менші, ніж у лідера українського ринку ПриватБанку, але більше, ніж у Ощадбанку (другого в Україні). Понад 75% акцій банку TBC торгуються на Лондонській біржі, де група входить до преміального індексу FTSE 250. Засновники банку Мамука Хазарадзе та Бадрі Джапаридзе у 2019 році заснували опозиційний політичний рух Лело для Грузії. У 2020 році воно набрало 3,15% на парламентських виборах, у нього два мандати у парламенті.

Previous post Андрій Лунін хоче отримувати в мадридському Реалі однакову зарплату з Тібо Куртуа
Next post в Білорусі розміщені десятки російських ядерних боєприпасів