Пенсія в Україні для осіб, що працюють у червні 2024 – кому зроблять доплату за стаж

Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування чекає на відомості про сплату єдиного внеску

Пенсіонери в Україні, які працюють, можуть отримати доплату, але тільки у червні. Це стосується тих, хто має не менше 24 років стажу, тобто 2 роки або з моменту призначення пенсії минуло 24 місяці.

Така затримка у надбавці є причиною подання відомостей про сплату єдиного внеску за I квартал до 10 травня. Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Виплата пенсіонерам, що працюють, перераховується з 1 квітня з автоматичним продовженням для тих, хто на 1 березня 2024 року має 24 місяці страхування або менше, ніж 2 роки, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії минуло 24 місяці.

Збільшені пенсії будуть нараховані у червні. У ПФУ пояснюють, що це пов’язано з тим, що до 10 травня до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають надійти відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року. Тільки після цього буде проведено перерахування.

Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці”— резюмували у фонді.

Нагадаємо, раніше “Телеграф” писав про те, на яку пенсію розраховує особа, яка отримує мінімальну зарплату.

Previous post Зеленський звернувся до республіканців, які не підтримали надання Україні допомоги новини України
Next post «Для них зґвалтування – це зброя». Три дослідниці розповідають, що дізналися про сексуальні злочини військ РФ в Україні