ВАКС обрав запобіжний захід Сольському

Сольського відправили під варту на 60 діб (до 24 червня) з можливістю внесення застави у розмірі 75,7 млн. грн. Сторона звинувачення просила призначити заставу Сольському у розмірі понад 200 млн. грн.

Запорука у розмірі 25 тис. прожиткових мінімумів може бути внесена самою підозрюваною, або іншою особою, зазначили в суді.

У разі внесення застави на Сольського будуть покладені процесуальні зобов'язання: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду, не залишати межі Києва без дозволу, повідомляти слідство та суд про зміну місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування зі свідками даному кримінальному провадженні.

Також міністр у разі виходу під заставу зобов'язаний буде здати на зберігання свій паспорт (паспорт) для виїзду за кордон та мати електронний засіб контролю.

23 квітня НАБУ повідомило Сольського про підозру у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. У прес-службі НАБУ поінформували, що учасники схеми у 2017–2021 роках заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких тоді становила понад 291 млн. грн.

“Вони також спробували заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, проте їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на дільниці арешт”, – зазначили у відомстві. Згідно з релізом, про підозру повідомили чинного міністра (його НАБУ називає організатором схеми), двом “кураторам” органів Держгеокадастру та “особі, яка сприяла скоєнню злочину”.

Сольський, коментуючи підозру НАБУ, заявив, що вона стосується його адвокатської діяльності, а не періоду, коли він був головою парламентського комітету з аграрної та земельної політики чи чиновником.

25 квітня Сольський написав заяву про відставку з посади міністра, Кабмін її поки що не розглядав.

Previous post Суд арештував міністра агрополітики Сольського. Він може вийти під заставу в 75 млн гривень
Next post ВАКС вирішив взяти Сольського під варту з можливістю внесення застави