Ціни на продукти в Україні – перші партії тепличного помідора здешевшали на 20 відсотків

Фермери вимушені переписувати цінники

Перше невелике постачання тепличного помідору вітчизняного виробництва вже надійшло на полиці магазинів. За один тиждень його вартість впала на 20% і є ймовірність, що така негативна тенденція протримається на початку травня.

Як повідомили аналітики проєкту EastFruit, зниження цін відбулось через збільшення пропозиції товару з місцевих теплиць та зниження попиту. Наразі його вартість коливається від 90 до 120 гривень, що в середньому на 20% нижче, аніж тижнем раніше.

Українські фермери кажуть, що пропозиція товару з місцевих теплиць хоча і збільшилась, однак попиту на томат немає, тому вони змушені були знизити ціни.

Окрім того, на нашому ринку також присутні й помідори турецького виробництва. їх ціна складає 75 гривень, що в середньому на 16% нижче, аніж тижнем раніше.

Пропозиція імпортної продукції, як і раніше, залишалася нечисленною, проте через зниження попиту продавці змушені були йти на поступки покупцям і також знижувати ціни на турецький томат“, — пояснюють аналітики.

Підсумовуючи, фахівці кажуть, що наразі тепличний томат українських фермерів коштує на 34% вище, аніж минулого року в цей же період. Однак, оператори ринку прогнозують, що здешевшання овочу протримається і наступного тижня.

Нагадаємо, раніше “Телеграф” писав про те, скільки наразі коштує перша ранішня капуста в Україні.

Previous post Збірна України з хокею визначила склад на чемпіонат світу
Next post атомні об’єкти треба убезпечити від ударів