Розробники ПРРО звинуватили Мінфін у бажанні повернути касові апарати | новини України

Мінфін знайшов “проблеми та загрозу національній безпеці” у ПРРО. Розробники програмних реєстраторів розрахункових операцій не згодні

Наталія Софієнко Наталія Софієнко

Редактор новин LIGA.net

Олександр Децик Олександр Децик

редактор відділу “Фінанси” LIGA.net

Розробники ПРРО звинуватили Мінфін у бажанні повернути касові апарати
ПРО. Фото: lg.tax.gov.ua

Розробники програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) підозрюють, що влада навмисно вишукує можливості повернутися до касових апаратів та ведення паперових книг обліку розрахункових операцій, підклеювання в них звітних чеків тощо. Про це у коментарі ЛІГА.net розповіли співзасновник та керівник Poster Родіон Єрошек та директор фірми-оператора програмного РРО Checkbox Андрій Сухов.

Єрошек упевнений, що виробники фіскальних реєстраторів не змогли адаптуватися та стрімко втрачають обсяги свого бізнесу.

Замість того, щоб рухатися вперед і розробляти сучасні продукти, вони хочуть потягнути назад нас усіх. Під впливом лобі від розробників касових апаратів у Мінфіні організувалася Міжвідомча робоча група з питань ПРРО. яку потрібно обмежити”, – розповів співзасновник та керівник Poster.

Сухов додав, що, крім того, Мінфін уже говорить про наявність загроз, які можуть нести використання програмних реєстраторів.

“Мінфін виплатив КПІ 260 000 грн за проведення дослідження ПРРО на предмет ризиків, які вони містять. Результати дослідження засекречені, мають гриф “для службового користування”. На базі цього дослідження у лютому Мінфін створив Міжвідомчу робочу групу з “проблем ПРРO”. знайшли “загрозу національній безпеці”. Мінфін запрошує надати пропозиції щодо подолання загроз, тільки нікому ці загрози невідомі”, – розповів він LIGA.net.

Щоб привернути увагу до цих планів, великі ПРРО-оператори (Checkbox, Є-кордон, ВчасноPoster) навіть створили Об'єднання сервіс-провайдерів програмних РРО України.

Повна версія матеріалу: Змова касових апаратів. Розробники ПРРО скаржаться на саботаж реформи фіскалізації

Previous post Осер ЦСКА — Гі Ру звинуватив клуб із Росії у підкупі арбітрів — реакція Валерія Газзаєва
Next post через удар Росії по Сумщині загинули двоє жінок, є поранені