Повоєнна відбудова України: бізнесмен Жеваго назвав суму необхідну для відновлення

Після війни Україні доведеться вирішувати складне завдання з відновлення країни. За попередніми розрахунками, на відбудову знадобиться близько трильйона доларів. Про це свідчать експертні оцінки підприємця і бізнесмена Костянтина Жеваго. Під час війни Україна з перших днів вторгнення отримує підтримку від своїх партнерів, включно з США та країнами Європи, які надають фінансову допомогу і військову техніку.

Нещодавно США виділили Україні допомогу в розмірі 61 мільярда доларів, яка піде на оборону, підтримку економіки та гуманітарні проєкти. Попри політичні розбіжності у Сенаті, це рішення було ухвалено після тривалих обговорень і підписане президентом США Джо Байденом.

Водночас, Костянтин Жеваго звертає увагу, що за час дискусій на Капітолійських пагорбах, Україна отримала нового потужного партнера – Японію. Країна проявляє інтерес до довготривалої співпраці у сферах від військової допомоги до економічної взаємодії.

“Японія вийшла на передові позиції з допомоги Україні, за час поки у США та ЄС тривали технічні та політичні затримки. Ця країна має на меті довгострокові угоди, їхня співпраця може вийти за рамки військової підтримки і поступово перейти до довготривалих контрактів, які також допоможуть у відновленні України”, – зазначив підприємець Костянтин Жеваго.

Японія також готова вкладати кошти у різні галузі української економіки, зокрема у машинобудування, металургію та аграрний сектор, з особливим фокусом на виробництво “зеленої сталі”.

“Якщо подивитися рейтинги так званих довгострокових контрактів в індустрії, бізнесі, в будь-якій промисловості – всюди контракти з японськими компаніями високого рейтингу. Японія сама має майже найвищий кредитний рейтинг”, – пояснює бізнесмен Костянтин Жеваго.

Окрім Японії, німецькі та австрійські компанії планують інвестувати в інфраструктурні проєкти та оборонну промисловість України. Rheinmetall AG оголосила про будівництво заводу для виробництва артилерійських боєприпасів, а Bayer AG зосереджується на виробництві насіння.

Загалом, західні уряди та бізнеси активно шукають можливості для інвестицій та співпраці в поствоєнний період для відновлення економіки та інфраструктури України..

Previous post “Раммштайн-21”. Зеленський назвав три основні потреби України на полі бою новини України
Next post Російська армія намагається взяти Часів Яр в «оперативне оточення» – Сили оборони