Дефіцит бюджету-2023 становитиме $38 млрд – Шмигаль

Дефіцит бюджету-2023 становитиме $38 млрд - Шмигаль

Фото: Шмыгаль в Телеграм

Влада підготувала бюджет на наступний рік

Україна розраховує покрити дефіцит бюджету наступного року за рахунок допомоги США, ЄС та МВФ.


Дефіцит держбюджету у 2023 році становитиме приблизно $38 млрд, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 14 вересня.


“Близько $38 млрд – це дефіцит бюджету наступного року, які ми залучатимемо від наших міжнародних партнерів і через військові облігації. Це два джерела, крім податкових надходжень, які ми бачимо наступного року”, – сказав він.


 


Україна розраховує отримувати щомісяця по 1 млрд євро від ЄС та $1,5 млрд від США, а також сумарно на рік $12 млрд від МВФ.


 


“Наступного року ми говоримо про три джерела фінансування нашого дефіциту. Євросоюз – ми просимо макрофінансову допомогу 12 млрд євро: по 1 млрд євро щомісяця, МВФ, який мав би надати $12 млрд за програмою наступного року, і США – по $1,5 млрд на місяць. Це вийде разом із фінансуванням $3,5 млрд на місяць, яке повністю закриє наш дефіцит бюджету”, – сказав Шмигаль.


 


За його словами, додатково залишається “подушка безпеки” у вигляді військових облігацій на екстрені випадки або для фінансування розривів надходження міжнародної допомоги.


 


Також прем’єр повідомив, що до кінця цього року надійде ще $8 млрд макрофінансової допомоги від ЄС і, можливо, $4,5 млрд додатково від США.


 


 


 

Previous post Вчені серед пустелі знайшли залишки стародавнього коралового рифу
Next post Болгари протестують проти “безконтрольного ввезення” українського зерна – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *