З початку війни Мінфін спрямував на соцвиплати 250 мільярдів

За період з березня по серпень 2022 року з держбюджету профінансовано соціальні виплати на 254,1 млрд грн, зокрема у серпні – 33,9 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Зазначається, що ці кошти було спрямовано, серед іншого, на виплату допомог, зокрема сім’ям з дітьми, – 32,2 млрд грн, із них у серпні – 5,4 млрд грн.

29,6 млрд грн – для надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, із них у серпні – 5,9 млрд грн;

16,7 млрд грн – на надання пільг і субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, із них у серпні – 0,8 млрд грн;

144,7 млрд грн – Пенсійному фонду на виплату пенсій, доплат і підвищень до пенсій, із них у серпні – 21,8 млрд грн;

30,9 млрд грн – на допомогу застрахованим особам у зв’язку із втратою ними частини заробітної плати (доходу) внаслідок проведення бойових дій у межах програми “єПідтримка”.

“Продовжуємо працювати для наближення перемоги над ворогом, водночас розуміємо важливість забезпечення належного соціального захисту наших громадян.

Так, уряд продовжує забезпечувати виплату пенсій, доплат, надбавок і допомог. Адже кошти повинні надходити вчасно та у повному обсязі, а люди мають відчувати підтримку держави, особливо у період воєнного стану”, – заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Економічна правда

Previous post Мобілізація кримських татар може призвести до геноциду – правозахисники
Next post В Австралії на берег викинулися сотні китів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *