Україна в травні отримає транш від ЄС – ЗМІ

Україна в травні отримає транш від ЄС – ЗМІ

Фото: Reuters (архивное фото)

Точних термінів виділення коштів у ЄС не назвали

Транш у 600 мільйонів євро буде надано Україні “дуже скоро цього місяця”, повідомили в ЄС.


 

Україна отримає другий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу в 600 млн євро протягом травня, повідомляє у понеділок, 2 травня, Інтерфакс-Україна з посиланням на чиновника Єврокомісії.


 


 


 


“Євросоюз виділив у понеділок EUR1,2 млрд макрофінансової допомоги, з яких EUR600 млн вже було виплачено, решту EUR600 млн буде виплачено дуже скоро цього місяця”, – сказав він.


 


Чиновник також нагадав, що 5 травня відбудеться конференція донорів, яку організовують Польща і Швеція. “Це буде збирання коштів для надання гуманітарної допомоги”, – уточнив він.


 


Крім того, представник ЄС заявив, що відновлювати Україну після війни потрібно відповідно до “європейських стандартів, відповідно до європейського “зеленого” курсу, з порядком денним цифровізації, за найкращими принципами державного управління, верховенства права – у всіх сенсах – відповідно до європейських стандартів”.


 


“Це саме те, як ми думаємо, що може бути зроблено, що ми можемо зробити це разом. Звісно, з нашого боку це вимагатиме дуже глибокої співпраці з Україною”, – додав він.


 


 

Previous post У США створили надточний комп’ютер на основі кремнію
Next post Джастін Бібер захворів на коронавірус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *