На онлайн-торгах Prozorro встановлено рекорд за кількістю покупців

Нежитлове приміщення під Полтавою спричинило ажіотаж у місцевого малого бізнесу. Ціна об’єкта на аукціоні зросла у 260 разів.


 

Новий рекорд за кількістю учасників встановлено на онлайн-торгах у системі Prozorro.Продажі. Зокрема, за право придбати приміщення у селі Розсошенці біля Полтави змагалися 44 учасники. Про це повідомив Фонд держмайна на своїй Facebook-сторінці.


 


Такий інтерес серед місцевого бізнесу викликало нежитлове приміщення, загальною площею 258,2 кв. м. у селі Розсошенці Полтавської області на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі.


 

У Мінекономіки додали, що торги по ньому почалися із суми 25 тисяч гривень та зросли до суми 6,5 млн гривень.


 


“Тобто, ціна об’єкта в ході аукціону збільшилася у 260 разів”, – йдеться у повідомленні.


 


Зазначимо, що програма малої приватизації стартувала 19 вересня. За перший місяць було проведено близько двох десятків онлайн-аукціонів, на яких переможці запропонували загальну суму понад 1 млрд. грн. Наразі вже 220,3 млн грн перераховано до бюджету.


 


Така відмінність у сумах обумовлена ​​тим, що за законом, переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Тільки після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.


 


 


 


 


 

Previous post Ексгенерал СБУ Наумов отримав в Україні другу підозру, поки перебуває за ґратами у Сербії
Next post Молдова почала економити електроенергію – Korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *