Метінвест направив на допомогу Україні 2,1 млрд гривень з початку війни

Метінвест направив на допомогу Україні 2,1 млрд гривень з початку війни

Фото: Метинвест

Метінвест продовжує допомагати військовим і населенню

У рамках ініціативи Сталевий фронт військових забезпечують амуніцією, озброєнням та іншим необхідним. Також компанія допомагає населенню.


 

З початку вторгнення Росії група Метінвест Ріната Ахметова направила на підтримку армії, мирних жителів і своїх працівників 2,1 млрд грн, 1,4 млрд з них – на підтримку військових у рамках мілітарної ініціативи Сталевий фронт.


 


Метінвест став одним з найбільших постачальників спецсталі і захисної амуніції в Україні. Зокрема, кожен десятий бронежилет в українській армії було передано Метінвестом – всього 150 тисяч. Більшість пластин для цих бронежилетів було виготовлено зі спецсталі компанії на підприємствах Групи.


 


Також металурги розробили захисні конструкції для військових – мобільні укриття. На фронт вже відправили 29 таких укриттів. Загалом планується щомісяця виготовляти та передавати на передову 30 таких укриттів.


 


Крім того, Метінвест закуповує амуніцію та техніку для захисників України. Зокрема, недавно військові отримали 15 дефіцитних супутникових артилерійських комплексів з наведення вогню.


 


“З першого дня війни Метінвест допомагає країні бути сильною. Ми скрізь, де потрібна підтримка. І разом ми наближаємо перемогу України”, – прокоментував гендиректор Метінвесту Юрій Риженков.


 


Метінвест також реалізує проект про медичну допомогу лікарням низки регіонів вартістю 130 мільйонів гривень.


 


Варто зазначити, що підприємства компанія серйозно постраждали від воєнних дій та працюють на рівні 30–50% довоєнних потужностей.


 


16 підприємств Метінвесту подали позов до ЄСПЛ проти Росії з вимогою про компенсацію завданих окупантами збитків. Ще більш як 10 підприємств Групи подадуть аналогічні позови до кінця року.


 

Previous post РФ погрожувала кораблям, які мали пройти «зерновим коридором». План зазнав фіаско
Next post У Молдові оголосили персоною нон грата співробітника посольства РФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *