Хіміки стурбовані підвищенням тарифів Укренерго – ЗМІ

Хіміки стурбовані підвищенням тарифів Укренерго – ЗМІ

Фото: sgsgroup.com.ua

Підвищення тарифів стане додатковим навантаженням на підприємства хімічної галузі

Якщо підвищення тарифів неминуче, уряд має знайти спосіб компенсувати промисловості збільшення собівартості, вважають у Союзі хіміків України.


 

Підвищення тарифів на передачу і диспетчеризацію електроенергії стане додатковим навантаженням на підприємства хімічної галузі, що може призвести і до зростання цін на продукцію, і зниження стабільності роботи підприємств. Про це заявив голова Союзу хіміків України Ігор Гольченко, повідомляє РБК-Україна.


 


“Підвищення тарифів – це додаткове навантаження, яке впливатиме і на роботу підприємств, і на ціни, і на виплати. Ми намагаємося максимально зберігати заробітну плату працівників”, – зазначив він.


 


За словами Гольченка, якщо підвищення тарифів Укренерго неминуче, уряд має знайти спосіб компенсувати промисловості збільшення собівартості.


 


“Зараз підприємства працюють у такому режимі, коли ми не знаємо, коли нам відключать електроенергію і на скільки. Ми просимо розробити механізми компенсацій промисловості, так само, як це роблять у ЄС, і якщо підвищення тарифу на електроенергію неминуче, передбачити зниження витрат підприємств на інших напрямах. Адже просто забрати обігові кошти у працюючих підприємств – не найрозумніший вихід у цій ситуації. Влада має розуміти, що важко зараз усім”, – наголосив він.


 


 

Previous post Анатолій Анатоліч пробіг марафок у Нью-Йорку та зібрав 300 тис грн для ЗСУ
Next post У Болгарії відзначили поліцейських, які знайшли тіло загиблого українського пілота Матюшенка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *