На Волині відкрили новий індустріальний парк: розташований впритул до кордону з Польщею

Мінекономіки

У місті Нововолинськ на Волині відкрили індустріальний парк NOVO, який знаходиться майже на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Індустріальні парки мають стати реперними точками росту української економіки. Саме вони сьогодні є одним із важливих механізмів, що сприяють покращенню інвестиційної привабливості регіонів та можуть стимулювати їхній економічний розвиток”, – зазначив заступник міністра економіки Денис Кудін.

Нововолинський індустріальний парк NOVO займає територію площею 20 гектарів та має всі підведені комунікації: воду, газ, електроенергію. Парк виходить фасадом на нову трасу Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква в напрямку Львова.

“Під час війни індустріальні парки можуть стати точками розвитку для української економіки. Адже передбачені на законодавчому рівні економічні стимули для резидентів дають змогу побудувати завод, зекономивши 25% інвестицій. Тобто власники зекономлять чверть інвестицій порівняно з ділянкою, яка знаходиться за 100 метрів від індустріального парку, не кажучи про сусідні країни ЄС, де сума інвестицій буде більшою на 30-40%”, – сказав голова і засновник керуючої компанії Нововолинського індустріального парку Олександр Бондаренко.

Наразі вже є попередні домовленості про зобов’язання увійти в індустріальний парк з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики.

У Мінекономіки нагадали, що жля резидентів індустріальних парків законом передбачені економічні стимули:

  • звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання;
  • звільнення від податку на прибуток на 10 років у разі ведення діяльності в межах індустріального парку;
  • пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

За попередніми оцінками, з урахуванням пільг, термін окупності інвестицій у підприємство на території індустріального парку NOVO може скласти 4-5 років залежно від типу бізнесу.

Previous post в ОП повідомили про чотирьох поранених
Next post У Шотландії виявлено один із найбільших скарбів середньовічних монет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *