Україна підписала угоду про кредит на €100 млн від Франції

Україна підписала угоду про кредит на €100 млн від Франції

Фото: Минфин

Сергій Марченко висловив вдячність владі Франції

Гроші будуть направлені у загальний фонд держбюджету задля фінансування першочергових видатків, за винятком видатків на оборону.


 

Міністр фінансів Сергій Марченко і міністр економіки, фінансів, промислового і цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мер підписали угоду про надання Україні кредиту у розмірі до 100 млн євро від Французького агентства розвитку. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну у понеділок, 28 листопада.


 


 


 


Кошти будуть направлені у загальний фонд державного бюджету задля фінансування першочергових витрат, за винятком видатків на оборону.


 


“Ми вдячні уряду Французької Республіки за підтримку України і надання додаткових 100 млн євро. Ці кошти дозволять і надалі підтримувати ефективність державного управління, а також забезпечувати першочергові видатки держбюджету в умовах боротьби з агресором”, – сказав Марченко.


 


Кредит надається на пільгових умовах: процентна ставка становить 1,04% річних, а остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дня кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на більш ніж п’ять років з дня укладання кредитного договору).


 


 

Previous post Посли ЄС не домовилися щодо стелі ціни на російську нафту
Next post у Ладижині – надзвичайна ситуація, 18 тисяч жителів міста без тепла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *