Найбільший імпортер газу у ФРН подав до суду на Газпром

Найбільший імпортер газу у ФРН подав до суду на Газпром

Фото: Getty Images

Uniper вимагає від Газпрому мільярдних компенсацій

Uniper вимагає відшкодування збитків, завданих через недопостачання газу з червня цього року.


 

У минулому найбільший покупець газу у Росії – німецький енергетичний концерн Uniper – ініціював арбітражний розгляд проти ТОВ Газпром експорт у міжнародному арбітражному трибуналі у Стокгольмі. Про це повідомляє сайт компанії у середу, 30 листопада.


 


 


 


Uniper вимагає відшкодування збитків, завданих через недопостачання газу з червня цього року.


 


“Uniper змушена закуповувати заміщуючі обсяги за вищою ціною, щоб виконати свої зобов’язання щодо доставки клієнтам на основі раніше узгоджених цін та обсягів. Це призводить до того, що Uniper має нести всі витрати із заміни. Тільки ці видатки на заміну газу нині становлять не менш як 11,6 млрд євро і продовжуватимуть зростати до кінця 2024 року”, – йдеться у повідомленні.


 


Раніше Uniper повідомляла, що Газпром 14 липня 2022 року інформував, що заднім числом оголосив форс-мажор щодо недопоставок газу за минулий та нинішній час. Німецька сторона назвала цю заяву необґрунтованою і офіційно її відхилила.


 

Також повідомлялося, що Німеччина націоналізує Uniper. Концерн зазнав величезних збитків через енергетичну кризу у Європі, спричинену війною Росії проти України.


 

Previous post Москва обіцяє фінансувати фільми про «Малоросію як історичну область Росії»
Next post У Києві встановлять «символічну ялинку незламності» – Кличко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *