Airbus повністю відмовиться від використання титану з Росії

Airbus повністю відмовиться від використання титану з Росії

Airbus знайде спосіб обійтись без титану з РФ

Компанія не використовує російський титан для військової продукції. А для цивільних літаків його потрібно зовсім небагато.


 


Одна з найбільших авіабудівних компаній у світі – європейська Airbus – має намір повністю відмовитись від закупівель титану в Росії. Про це повідомляє Reuters.


“Що стосується титану, то ми перебуваємо в процесі розриву (зв’язків – ред.) з Росією. Це питання місяців, а не років. Я не можу назвати вам точну дату, це складний процес із сертифікацією і всім іншим, що потрібно в авіації, але це станеться”, – сказав виконавчий директор Airbus Defense & Space Майкл Шолхорн.


 


За його словами, компанія закуповує певний відсоток російського титану, проте вона знаходиться “на шляху до того, щоб стати незалежною від нього”.


 


Згідно з звітом за 2019 рік, Airbus використала російський титан для будівництва військових вертольотів NH90 та Tiger. Водночас Шолхорн зазначив, що компанія більше не потребує його для військової продукції. А для цивільних літаків його потрібно зовсім небагато. Зараз Airbus шукає альтернативних постачальників.


 


 


 


 


 


 

Previous post Airbus повністю відмовиться від використання титану з Росії
Next post «Методички» Кремля та нацистська символіка – СБУ про результати обшуків на об’єктах УПЦ (МП) у трьох областях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *