АМКУ оштрафував Хладопром за неправдиву інформацію про склад пломбіру

АМКУ оштрафував Хладопром за неправдиву інформацію про склад пломбіру

Фото: Экономическая правда

Компанія вказувала, що у складі морозива є коров’яче молоко, хоча вона не закуповувала його, зазначає АМКУ.


 

Антимонопольний комітет України (АМКУ) у п’ятницю, 30 грудня, оштрафував ТОВ Фабрика Морозива Хладопром (Харків) за поширення на упаковках виробленого ним морозива пломбір неправдивої інформації про склад продукту. Про це повідомляє прес-служба АМКУ на своїй офіційній сторінці у Facebook у п’ятницю, 30 грудня.


 


Держрегулятор виявив, що вказний виробник, який виготовляє більш ніж 27 видів морозива під ТМ Хрещатик, Каштан, Хладик, Артек, Волошкове поле на упаковках морозива вказував інформацію про наявність у його складі коров’ячого молока. Але як з’ясувалося, у вересні і листопаді 2020 року компанія не закуповувала коров’яче молоко і не використовувала його у виробництві морозива пломбір. Хладопром замінив питне коров’яче молоко іншим інгредієнтом – сухим знежиреним молоком.


 


“Питне коров’яче молоко і сухе молоко не є тотожними складовими, адже ці види сировини виробляються за різних технічнологічних умов. Відповідно, інформація, що поширюється виробником, про склад його продукту – неправдива. Відповідно до законодавства, на маркуванні морозива (як і всіх інших продуктів) повинні вказуватися лише ті інгредієнти, які використовувалися під час його виробництва”, – наголосив АМКУ причину накладення штрафу.


 


Розміщення на упаковках пломбіру відомостей про наявність у його складі молока коров’ячого питного, яке насправді не використовувалося під час його виробництва у вересні і листопаді 2020 року, вводить в оману споживачів.


 


АМКУ визнав компанію порушником законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та оштрафував її на 1 млн 370 тис. 433 грн.


 

Нагадаємо, АМКУ викрив змову у п’яти процедурах закупівлі послуг з виконання проектних і розвідувальних робіт під час будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві.


 

Previous post п’ять російських офіцерів зникли після відмови воювати в Україні
Next post На заході Туреччини внаслідок вибуху загинули семеро людей – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *