Україна у 2022 році експортувала понад 50 млн тонн агропродукції

Україна у 2022 році експортувала понад 50 млн тонн агропродукції

Фото: Министерство инфраструктуры

Україна залишається одним із головних гравців на аграрному міжнародному ринку

За останні чотири місяці середньомісячний темп експорту української агропродукції фактично сягнув довоєнних показників.


 

Незважаючи на війну, за експортними показниками для України 2022 рік був одним із найкращих за останні роки. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.


 


“Завдяки скоординованій діяльності аграріїв, трейдерів, міжнародних партнерів та роботі “зернового коридору” Україні вдалося за 2022 рік експортувати понад 50 млн тонн зернових та олійних культур і продуктів їх переробки”, – пише прес-служба.


 


Повідомляється, що це високий результат з огляду на війну.


 


“Україна залишається одним із головних гравців на аграрному міжнародному ринку і, однозначно, стан виробництва та перспективи експорту сільськогосподарської продукції з України впливають на міжнародні ціни. Зараз вони залишаються високими, в тому числі й через продовження війни, тому перспективи до їх зниження поки що непомітні”, – зазначив перший заступник міністра Сергій Висоцький.


 


Повідомляється також, що за останні чотири місяці середньомісячний темп експорту української агропродукції фактично сягнув довоєнних показників.


 


У той же час, зменшення площ посіву озимих культур значне. Окрім воєнних дій, на це вплинули погодні умови.


 


Основним викликом для аграріїв є весняна посівна. Експерт вважає, що потрібно знайти достатньо фінансів, щоб купити насіння, пальне, мінеральні добрива та засоби захисту рослин.


 


“Навесні аграрії готові максимально компенсувати ці не засіяні площі. Хоча, ми й розуміємо, що посівні площі все одно будуть, мінімум, на 20% меншими за показник 2021 року”, – підкреслив Висоцький.


 


 


 

Previous post Шмигаль попереджає про ймовірні аварійні відключення світла
Next post У світі рекордно зросли ціни на продовольство

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *