РФ готує збір із бізнесу через брак грошей на війну – ЗМІ

РФ готує збір із бізнесу через брак грошей на війну - ЗМІ

Михайло Мішустін та Володимир Путін

Кремлівський режим сподівається посилити податковий тиск на бізнес, щоб вирішити питання фінансового забезпечення війни.


 

Правлячий режим РФ на тлі проблем із державним бюджетом збирається збільшити податкове навантаження на великий бізнес. Про це повідомляє інформагентство Bloomberg у п’ятницю, 6 січня.


 


Прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін запропонував провести “мобілізацію доходів”, зібравши одноразові виплати з виробників вугілля та добрив.


 


У Кремлі також пропонують високі дивіденди з державних компаній – не менше ніж 50% від чистого прибутку.


 


Джерела ЗМІ, знайомі з пропозицією, стверджують, що, принаймні, частина грошей, які хочуть зібрати з великого бізнесу, піде на покриття військових витрат. Рішення про розмір дивідендів або одноразового збору ще не ухвалено: сума залежатиме від підсумкових показників бюджету за весь 2022 рік.


 


Крім того, Мішустін доручив “оптимізувати” витрати поза сферою оборони та безпеки, які мають заощадити щонайменше 150 млрд рублів.


 


У Росії також передбачається виділення 175 млрд. рублів на організацію депортації 100 000 осіб з Херсонської області.


 


Інформагентство зазначає, що це свідчить про те, що Росія не дуже сподівається на повернення територій, звідки їх вибила українська армія восени 2022 року.


 


 

Додамо також, що глава Кремля Володимир Путін заборонив продавати нафту країнам, які підтримали запровадження верхньої межі цін на російську нафту.


 


 


 

Previous post Суд у Мінську над Нобелівським лауреатом Алесем Беляцьким відмовився вести процес білоруською мовою
Next post для чого Путін оголосив «різдвяне перемир’я»?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *