Мільярдер із КНР Джек Ма втрачає контроль над Ant Group

Частка Джека Ма у фінтех-гіганті Ant Group скоротиться з понад 50% до 6,2%. У заяві компанії зазначено, що зміни, що проводяться, покликані оптимізувати корпоративне управління.


Китайський мільярдер, засновник компанії Ant Group, Джек Ма втратить контроль над цим фінтех-гігантом. Як випливає з прес-релізу компанії, оприлюдненого в суботу, 7 січня, в ній зміниться склад акціонерів та розподіл голосуючих прав.


 


Внаслідок цих змін частка Ма в Ant Group скоротиться до 6,2 відсотка, підрахували в агентстві Reuters. Раніше підприємець, яка також є засновником платформи для онлайн-торгівлі Alibaba, володів особисто і через пов’язані з ним структури більш ніж 50 відсотками компанії. Повідомляється, що до складу директорів Ant Group також увійде п’ятий незалежний директор, після чого незалежні директори отримають більшість у цьому органі.


 


У заяві Ant Group зазначено, що зміни, що проводяться, покликані оптимізувати корпоративне управління і “узгодити інтереси акціонерів при голосуванні з їх економічними інтересами”.


 


За оцінкою агентства dpa, ці кроки є ознакою того, що Ма впав у немилість у влади Китаю, яка все сильніше регулює технологічний сектор.


 


 


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post У Харкові зафіксовано два «прильоти» російських ракет, є постраждалий – Синєгубов
Next post Удар по Макіївці: поранений окупант розповів подробиці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *