Схвалено впровадження електронних акцизних марок на алкоголь та цигарки

Схвалено впровадження електронних акцизних марок на алкоголь та цигарки

Фото: Ярослав Железняк

Прийнято за основу законопроекти щодо впровадження електронних акцизних марок

Відповідні законопроекти було прийнято за основу з доопрацюванням 242 та 231 голосами, повідомив нардеп Ярослав Железняк.


 

Верховна Рада ухвалила за основу законопроекти про впровадження е-системи контролю за обігом тютюнових та алкогольних виробів. Про це сьогодні, 12 січня, повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.


 


Повідомляється, що законопроекти №8286 та №8287 були прийняті за основу з доопрацюванням відповідно 242 та 231 голосами.


 


Розроблятиме та впроваджуватиме цю систему Міністерство цифрової трансформації.


 


Законодавча ініціатива спрямована на протидію незаконному виробництву та обігу тютюнових та алкогольних виробів та посилення контролю для сплати податків з підакцизних товарів.


 


Передбачається запровадження електронної марки акцизного податку та електронної системи обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, які використовуються в електронних сигаретах. Зазначається, що запуск такої системи забезпечить створення, перегляд, моніторинг, відправлення, прийняття, збирання, внесення, накопичення, обробку, використання, розгляд, зберігання, захист, облік та надання інформації про товари, на які нанесено електронну марку.


 


 


 


 


 


 

Previous post З’їзд суддів України обрав усіх 8 членів ВРП за своєю квотою
Next post Буданов, Кличко та Фукс. Будівництво росіянина непокоїть ГУР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *