У Києві обмеження світу можуть стати жорсткішими: яких змін чекати – новини на УНН

КИЇВ. 10 грудня. УНН. У Києві, ймовірно, відключення світла стануть довшими. Як повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко у своєму Facebook, не виключено, що відключатимуть у світло-сірих зонах графіка. УНН.

Цитата

“Обсяги обмежень зараз такі, що світло, найімовірніше, відключатимуться у світло-сірих зонах графіка. Це складно прийняти після тривалого часу без відключень, але така наша нова реальність зараз. Генерація не збільшиться, а споживання зростає. Але цей дефіцит стає більше”, – написав Коваленко.

Додамо

Він також розповів, як розподіляється електроенергія між споживачами.

“Розподілом світла на всіх користувачів займаються диспетчери операторів системи розподілу. Їм доводять до обмеження, з якими працює енергосистема в конкретний момент часу. Планують, як правило, на добу вперед. Але за ситуацією стежать у режимі реального часу”, – зазначив гендиректор Yasno. .

За його словами, першим завданням забезпечення у диспетчерів є підключення критичної інфраструктури. Ці об’єкти мають бути загоєні безперервно, вони є найбільш пріоритетними. Це лікарні, пожежні станції, комунальні підприємства. Зазвичай, вони споживають близько 25–30% від загальних обсягів. Далі слід збалансовано розподілити решту електроенергії між побутовими споживачами та бізнесами. Тут у хід ідуть черги та групи. Зазвичай між обсягами населення та бізнесами є баланс. Але на новорічні свята населення не відключали саме тому, що відключили бізнес. І коли обсяги споживання бізнесу та промисловості зростають, вони мають такі самі пропорційні обмеження, що й населення.

“Оскільки говорили в жовтні, до кінця березня потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій”, – резюмував Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит електрики зріс, ліміти тепер є і вночі: Укренерго заявило про аварійні відключення

Previous post “У такому НОК не можу собі дозволити затриматись надовго”. Біленюк подав заяву про вихід зі складу НОК України
Next post ЄС вітає зусилля України щодо консолідації верховенства права