Кабмін створив Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України – Шмигаль

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відеозапис промови глави Кабміну опублікований у його Facebook.

“Вчора в Ірпені ми анонсували відновлення за рахунок коштів платформи United24 перших 18 багатоквартирних будинків, які були пошкоджені під час російської окупації частини Київської області. Це початок масштабної роботи з відновлення житла, яку ми проводитимемо по всій країні, – сказав Шмигаль. цього сьогодні уряд створює на базі Державного агентства інфраструктурних проектів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України”.

За словами прем’єра, це дозволить “оптимізувати робочі процеси, уникнути хаотичності у плануванні та реалізації проектів”.

“Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд грн на відновлення цього року. Водночас ми розраховуємо, що нам вдасться акумулювати у шість разів більше коштів, щоб уже 2023-го відновити більше інфраструктури та житла українців”, – наголосив Шмигаль. .



контекст:

Внаслідок війни, яку 24 лютого 2022 року розпочала Росія, Україна зазнала збитків на суму понад $700 млрд, повідомляв Шмигаль 3 січня 2023 року.

Так, російські окупаційні війська в ході бойових дій зруйнували близько 28 тис. об’єктів у Київській області, поінформували до ОВА 1 листопада 2022 року.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляли 12 січня 2023 року, що, згідно з даними станом на осінь минулого року, 2,4 млн. українців проживають у зруйнованому або пошкодженому від обстрілу житлі, заявки на отримання компенсацій через додаток “Дія” подали понад 316 тис. громадян.

Previous post Стан російського ядерного арсеналу ще перевіряти та перевіряти. Можливо, 86% ракет і не полетить нікуди
Next post Гендиректор YASNO розповів про ситуацію зі світлом у Києві – новини на УНН