Ахметов, на відміну від інших топ-підприємців, продовжує будувати бізнес в Україні – ЗМІ

“На відміну від багатьох інших топ-підприємців, Ахметов продовжує будувати бізнес в Україні. Незважаючи на війну, розпочав роботу університет “Метінвесту”, який хотіли збудувати у Маріуполі. Бізнесмен також не раз заявив, що сподівається відновити металургійні заводи у Маріуполі”, – пише видання.

Навесні СКМ ввів в експлуатацію вантажний термінал Мостиська на кордоні з Польщею, який проінвестовано понад $15 млн.

“Я думаю, ми всі – і президент, і уряд, і бізнес, і кожен українець – хочемо, щоб Україна була вільною, сильною та успішною, – заявив Ахметов влітку в інтерв’ю “NV Бізнес”. – Вважаю, що Україна має якнайбільше скоріше стати повноправним членом Європейського союзу. А там правила та відносини між владою та бізнесом прописані вже десятиліттями. За цими правилами ми маємо і жити, і будувати країну”.

контекст:

Ахметов прилетів до Києва 23 лютого на зустріч із президентом Володимиром Зеленським і з першого дня війни перебуває в Україні.

Його підприємства переведені на військовий режим роботи, забезпечують ЗСУ та сили оборони бронею, бронежилетами та інженерними спорудами із сталі. Також підприємства Ахметова в рамках його ініціативи “Сталевий фронт” закуповують для потреб військових дрони, тепловізори, рації та інше обладнання. З початку війни Фонд Ріната Ахметова, його підприємства та ФК “Шахтар” передали на підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу понад 4 млрд грн.

Previous post У США призначили спецпрокурора у справі про поводження Байдена із секретними документами
Next post Ломаченко переміг американця Ортіса за очками