Споживання електроенергії зростає, у двох областях запровадили аварійні відключення – “Укренерго”

“Станом на 10.00 11 січня споживання електроенергії в Україні підвищилося через суттєве зниження температури на сході та в центрі країни. У результаті зріс дефіцит потужності”, – йдеться у повідомленні.

Для забезпечення балансу в енергосистемі “Укренерго” позначила ліміти споживання для всіх областей. Як і напередодні, вони діють протягом доби – з 00.00 до 24.00.

“Вже з 7.00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми було застосовано аварійні відключення”, – зазначили у компанії.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж у результаті бойових дій. Крім того, сьогодні в окремих областях мережі пошкодив рвучкий вітер, їх ремонтують.

“Поки що енергосистема не в змозі покрити споживання в повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії”, – наголосили в “Укренерго”. .



контекст:

Росія восени та взимку здійснила 11 хвиль масованих ракетних та 14 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

Після ракетного обстрілу 23 листопада українська енергосистема увійшла до блекауту, її поступово відновлювали, повідомляли в Міненерго. Після цього були нові великі атаки.

За даними уряду, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Жертвами Росії стали 154 українські спортсмени та тренери – Мінспорту
Next post “Човен і так хитається”. Пригожин сказав, що не сперечатиметься з міноборони РФ про те, хто взяв Соледар