Німеччина пообіцяла виділити Україні €20 млн на покупку терміналів Starlink

“Україна звернулася до Німеччини з проханням допомогти фінансувати супутниковий зв’язок Starlink. Глава МЗС Бербок оголосила сьогодні, що Німеччина надасть на це €20 млн. За рахунок цього можна профінансувати загалом 10 тис. наземних станцій. Третина наземних станцій також підуть на потреби українських Збройних сил”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС Німеччини наголосили, що “зв’язок у режимі реального часу дозволяє українським бійцям координувати оборону своєї батьківщини та краще захищатися від російських атак”.

“Доступ до інтернету є рятувальним колом для місцевих мешканців і дозволяє решті світу знати, що відбувається в Україні. Starlink закриває пролом, де більше немає доступу до інтернету через зруйновану громадянську інфраструктуру”, – пояснили у німецькому відомстві.

Війна Росії проти України Головне (оновлюється)

Бербок 10 січня побувала в українському місті Харківвона анонсувала подальші постачання озброєння. “У всіх куточках України, від Харкова до Херсона та Києва, люди повинні знати, що вони можуть розраховувати на нашу солідарність та підтримку”, – сказала Бербок.

контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну голова американської компанії SpaceX Ілон Маск надав термінали Starlink, які забезпечують зв’язком в Україні українських військових та мешканців деокупованих населених пунктів.

Також це обладнання для України закуповують міжнародні партнери.

Previous post “Шахтар” Ахметова вимагає виключити збірну Ірану з чемпіонату світу та допустити Україну
Next post “Охороняв тортурову”. СБУ затримала підозрюваного у роботі на окупантів під час окупації Херсона