НКРЕКУ вирішила перевірити сім операторів розподілу енергії у зв’язку зі скаргами споживачів

“НКРЕКУ проведе позапланові виїзні перевірки ПРАТ “Волиньобленерго”, ПРАТ “ДТЕК Київські електромережі”, ПРАТ “ДТЕК Київські регіональні електромережі”, АТ “ДТЕК Одеські електромережі”, АТ “Полтаваобленерго”, АТ “Прикарпаттяобленерго” […] Підставою для проведення перевірок стали чергові звернення побутових споживачів щодо недотримання операторами систем розподілу (ГРР) графіків відключень від електропостачання», – йдеться у повідомленні.

У Нацкомісії уточнили, що скарг на кожного з ОСР було від одного (на Прикарпатті та Хмельницькому) до чотирьох (Волинь).

За даними НКРЕКУ, споживачі скаржилися на нерівномірність та недотримання графіків, а також на сповіщення про відключення.

Відключення електроенергії запровадили в Україні через обстріли російськими окупантами енергетичної інфраструктури України.

контекст:

Росія цієї осені та взимку здійснила 11 хвиль масованих ракетних та 14 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

Після ракетного обстрілу 23 листопада українська енергосистема увійшла до блекауту, її поступово відновлювали, повідомляли в Міненерго. Після цього були нові великі атаки.

За даними уряду, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post НАТО перекидає літаки-розвідники AWACS до Румунії
Next post Окупанти у Каховці закрили медзаклад для цивільних, щоб лікувати себе