Кібервойсько Мінцифри, нові функції Дії та секрети продуктивності: Михайло Федоров побував у гостях підкасту «Закрив раунд» – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Популярний технологічний подкаст «Закрив раунд», який виходить за підтримки FAVBET Tech, завершив 2022 великий інтерв’ю з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Глава Мінцифри розповів провідним Іллі Кабачинському та Антону Полескову про те, як йому та його команді вдається залишатися ефективними в умовах війни та анонсував великий апдейт для Дії.

Відповідаючи на запитання про те, як Мінцифрі вдалося адаптуватися до нових умов, Михайло Федоров зазначив, що до війни його відомство не було звичним державним органом із департаментами та експертами, а працювало більше як сучасна продуктова IT-компанія.

«Спочатку ми позначили собі місію як взагалі мотивувати себе працювати в державі. І цією місією стало побудувати найзручнішу державу у світі з погляду послуг. А потім декомпозували її на конкретну мету – послуги, інтернет, цифрова економіка, цифрова освіта, цифрові навички. Ми так жили до вторгнення, а згодом почали реагувати на виклики, які почали з’являтися. Потрібно єВоріг запустити, щоб збирати інформацію про пересування ворога? Запустили. Чи потрібно про пошкоджене майно? Запустили. Виплати? Запустили», – розповів міністр.

За словами Михайла Федорова, з початком війни Мінцифра не змінила своїх цілей, а просто виникло більше завдань у межах цих цілей. Це, зазначив Міністр, стало можливим завдяки ефективній структурі менеджменту, побудованій за роки довоєнної діяльності.

Розповідаючи про те, як йому вдається все встигати, незважаючи на високе навантаження, Михайло Федоров розповів, що справа у плануванні, налагоджених процесах та відсутності «порожніх» зустрічей: «Я люблю регулярний менеджмент, тому 70% зустрічей щодня чи щотижня у мене повторюються. Є ключові проекти, відповідальні за них люди, які приходять із чіткою аджендою, готовими презентаціями. Тому зустріч може бути 30 хвилин, але вона дуже сконцентрована. Є боротьба за мій графік, тому всі зустрічі максимально цікаві. І це додатково мотивує».

Говорили і про популярність та майбутній функціонал Дії, яка вже вийшла на перше місце за кількістю завантажень серед додатків, розроблених в Україні. «На мою думку, ми зробили 3-5% того, що можна зробити. Тому рік [2023] буде новою ерою розвитку Дії — вона перетворюватиметься на superapp (супердодаток)», — розповів міністр і анонсував, що вже незабаром Дія почне працювати для юридичних осіб, — «Ви як підприємець зможете зареєструватися в Дії, побачити всі дані про бізнес і навіть делегувати прямо в Дії конкретному співробітнику подання документів або якісь підписи на один клік. Але це лише початок і наступного року ми матимемо багато революційних продуктів і функцій, пов’язаних не з послугами, а з цілими галузями».

Серед інших тем, які торкнулися співрозмовників: захист українського кіберпростору, старлінки, «Армія дронів», залучення іноземних інвестицій та листування з Ілоном Маском.

Повний випуск подкасту можна переглянути на офіційній ютуб-сторінці «Закрив раунд» за цим посиланням.

Технологічний подкаст “Закрив раунд” виходить за підтримки постійного партнера FAVBET Tech. Української IT-компанії та резидента Дія.Сіті, яка розробляє програмне забезпечення, яким користуються мільйони клієнтів у всьому світі. Під час війни компанія активно підтримує Мінцифру в ініціативі розгортання IT-армії і вже організувала власні кібервійська, які регулярно атакують цифрову інфраструктуру ворога.

Previous post Герасимов звільняє здібних російських генералів, аби взяти під контроль військову ієрархію РФ — британська розвідка
Next post пояснення міноборони, висновки парламентського комітету і що тут не так