Кабмін розширив програму компенсації бізнесу за працевлаштування ВПО – Економіка

Кабінет міністрів розширив програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду, повідомляє прес-служба міністерства економіки.

“Загалом ми маємо сім мільйонів ВПО, для яких питання пошуку нового робочого місця надзвичайно актуальне. Цього року ми збільшили у 1,5 рази фінансування програм сприяння працевлаштуванню внутрішніх переселенців”, – прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Відповідно до внесених змін, роботодавець отримує:

– компенсацію витрат на оплату праці (але не вище двох розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом) за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа ВПО на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше шести місяців, за збереження гарантій зайнятості такої особи протягом періоду, що перевищує тривалість виплати удвічі.

– компенсацію витрат роботодавця на перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних ВПО, працевлаштованих строком не менше ніж на рік. Розмір компенсації визначається Кабміном у межах вартості навчання.

Також встановлюється, що у разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, до закінчення встановленого строку збереження гарантій зайнятості сума виплачених коштів повертається в повному обсязі державі. Єдиний виняток – коли на робоче місце звільненого працевлаштований інший зареєстрований безробітний у напрямку територіального центру зайнятості.

Якщо місце звільненого працівника працевлаштований зареєстрований безробітний ВПО, виплата компенсації триває до закінчення встановленого терміну збереження гарантій зайнятості.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Роман Бриль

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Microsoft заявила про глобальний збій: у багатьох користувачів у світі не працюють сервіси – новини на УНН
Next post тваринки ненавмисне укріпили захист України — Ексклюзив ТСН — tsn.ua