На потреби ЗСУ передали 52 млн грн заарештованих коштів російській чайній компанії

Про це 25 січня повідомив сайт Офісу генпрокурора.

“Слідство встановило, що у Києві та на території інших регіонів України здійснюють діяльність підприємства, які займаються виробництвом та продажем чаю. Кінцевими бенефіціарними власниками компаній є резиденти РФ. Діяльність цих компаній та підконтрольних їм суб’єктів господарювання досліджується на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України та присвоєння майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст.191 КК України). За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки цих товариств заарештовано, а 52 млн грн, розміщені на них, передано на користь ЗСУ”, – йдеться у релізі.

Про яку компанію йдеться, в Офісі генпрокурора не уточнюють. “Економічна правда”, посилаючись на рішення Подільського районного суду Києва від 19 січня, пише, що це фірма “Орімі Україна”, яка змінила назву на “ТС Трейд”.

Ця компанія виробляє каву та чай. Продукція випускається в Україні під такими торговими марками, як Greenfield, TESS, “Принцеса Гіта”, “Принцеса Канді”, “Принцеса Нурі” та “Принцеса Ява”, Jardin, Piazza del Caffe та “Жокей”, зазначається на сайті Антимонопольного комітету України .

У грудні 2022 року АМКУ оштрафував компанію на 80 млн грн за поширення неповної інформації про кінцевого бенефіціара з Росії.

АМКУ, звернувшись до українських спецслужб, з’ясував, що власниця компанії – нібито громадянка Великобританії Вероніка Касьяненко – родичка російського бізнесмена Сергія Касьяненка (власник російської компанії “Орімі” Торгівля»).

Previous post Росія перетворює тимчасово окуповані території України на концтабір
Next post Байден розповів про додаткову військову техніку, яку західні союзники пообіцяли Україні: список – новини на УНН