Міжнародна платіжна асоціація попросила Гетьманцева та НБУ про термінову зустріч з приводу роботи платіжного ринку

У зв’язку з цим Міжнародна платіжна асоціація (раніше Українська асоціація платіжних систем, УАПС) звернулася до голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, заступника голови НБУ Олексія Шабана та директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Андрія Поддерегіна з проханням “у найкоротші терміни” провести зустріч із учасниками платіжного ринку.

В організації зазначили, що хочуть обговорити, як функціонуватиме ринок платіжних послуг з 1 лютого, якщо закон не набуде чинності.

“Також міжнародна платіжна асоціація закликала главу держави не дозволити зупинити роботу платіжного ринку та якнайшвидше повернути з підписом законопроект №4366, який розблокує діяльність його учасників. Відповідно до закону “Про платіжні послуги”, гравці ринку мають оновити ліцензії, подавши до Національного банку України відповідний пакет документів, до 1 лютого 2023 року. При цьому 217-а постанова НБУ, яка описує процедуру, була опублікована лише наприкінці грудня минулого року. Під час розгляду документів протягом трьох місяців (60 робочих днів) переліцензування виявилося технічно неможливим”, – сказано у матеріалі.

“Фокус” пише, що ситуацію зі строками оновлення ліцензій мав скоригувати законопроект №4366 “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг)”, що відкладає процес на три місяці. Але станом на 27 січня 2023 року документ перебуває на підписі у глави держави.

“11 січня відбулася онлайн-зустріч голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцев із головою GPA (Global Payment Association) Галиною Хейло та учасниками Асоціації з переліцензування небанківських фінансових установ. Гетьманцев запропонував вирішити ситуацію шляхом звернення профільного комітету до НБУ Також він пояснив, що терміни у законопроекті змінити вже неможливо.Національний банк України обіцяв, що забезпечить умови для роботи небанківських фінансових установ, якщо законопроект №4366 “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг)” не набуде чинності до 1 лютого”, – пише видання.

Previous post Інтерв’ю Зеленського Sky News – що говорив президент про постачання танків — tsn.ua
Next post “Білка з ГУР” потішила своїм маневром мешканців київської Оболоні