Співробітник Київського СІЗО “кришував” масштабний наркотрафік – ГБР

“ГБР заблокувало у київському СІЗО масштабний наркотрафік, який “кришували” співробітники установи. При оперативному супроводі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції протиправну діяльність організованого угруповання припинено”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки у СІЗО та знайшли наркотики, засоби зв’язку, банківські картки та інші докази. Слідчі дії провели й у будинках у підозрюваних у постачанні ізолятора наркотичними речовинами – там також виявили обладнання для виробництва наркотиків.

ВІДЕО

Видео: Державне бюро розслідувань / YouTube

Організатори схеми замовляли наркотичні засоби, які передавалися СІЗО захованими у харчові продукти, засоби гігієни тощо. Функціонування трафіку забезпечував працівник СІЗО, який за “відсоток” прикривав протиправний механізм, щоб запобігти його викриттю колегами”, – Заявили в ГБР.

Правоохоронці повідомили шістьох фігурантів про підозру щодо ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, пересилання та збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою).

Дії співробітника СІЗО, якого підозрюють у тому, що він сприяв незаконному бізнесу, додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 368 (отримання посадовою особою неправомірної вигоди), а особи, яка передавала йому гроші – ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди посадовцю).

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

“Ведуться заходи щодо встановлення інших учасників організованої групи”, – додають у ГБР.

Previous post Росію у її нинішньому вигляді ніхто не захоче залишити. Це загроза для цивілізованого світу
Next post Вціліла з Освенциму: російські “визволителі” зараз воюють в Україні – новини на УНН