На Житомирській митниці заарештовано 26 “швидких”, незаконно ввезених на продаж. Їх передали ЗСУ

За даними слідства, керівники одного з митних постів допомагали імпортувати зарубіжні машини швидкої допомоги без сплати мита. Збитки державного бюджету склали понад 20 млн грн.

У СБУ повідомили, що восени 2020 року представники київської компанії переправили в Україну 26 автомобілів медичної допомоги та оформили їх зберігання у режимі “митного складу”. Він передбачає перебування транспорту країни один рік, після цього транспорт має бути розмитнений чи вивезений назад.

Підприємці домовилися з митниками, що оформлять фіктивний реекспорт “швидких” для штучного продовження терміну їхнього безподаткового перебування в Україні. Слідчі зафіксували, що машини лише документами виїжджали за кордон, а насправді залишалися на складі на Житомирщині.

Після цього “швидкі” продавалися на ринку, при цьому до митних декларацій вносилася штучно занижена вартість закордонних авто, а митники “не помічали” цієї невідповідності з реальною ціною машин. На підставі зібраних доказів заступнику начальника митного посту та керівнику відділу митного оформлення повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

За ініціативою СБУ та Державного бюро розслідувань понад 20 автомобілів із повним медичним обладнанням, на які було накладено арешт, передано на потреби Збройних сил України.



Previous post На Харківщині окупант розчленував фермера — tsn.ua
Next post У Росії суд вперше кваліфікував підпал військкомату як теракт