З 1 лютого зміниться система виплат військовослужбовцям та співробітникам МВС – Новини України, Особисті гроші

З 1 лютого 2023 року змінюється порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям сил оборони України та співробітникам системи МВС. Йдеться про застосування нового підходу до виплати 30000 та 100000 гривень. Тепер виплати безпосередньо залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань. Про це йдеться у спільній заяві Сил безпеки та оборони про новий порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцями.

Бойові виплати у 100 тис. грн на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють із противником на передньому краї. Те саме стосується сімей полонених і пропавших без вісті – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Кого торкнуться зміни

Виключно військовослужбовців та співробітників системи МВС, які знаходяться поза зоною бойових дій у різних регіонах України, терміновиків та курсантів ВНЗ, офіцерів управлінь та штабів, а також деяких інших категорій.

“Новий порядок базується на принципі справедливого підходу до фінансового стимулювання Українських воїнів і фактично усуває передумови для виникнення можливої ​​соціальної напруги у бойових підрозділах. Адже тепер ці виплати безпосередньо залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань”, – йдеться у повідомленні.

Для прикладу: станом на сьогоднішній день усі військовослужбовці, включаючи строковиків та курсантів у різних регіонах України, отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тис. гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання у районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі у боях із противником, отримують абсолютно такі ж додаткові виплати – 30 тисяч гривень. Те саме можна сказати і про бойові 100 тис. гривень – їх виплачують і військовослужбовцям, які залучені до безпосередніх боїв, а також в окремих випадках і тим, хто перебуває не на “нулі”.

Також буде збільшено щомісячне грошове забезпечення

Водночас з 1 лютого буде збільшено розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців таким чином, щоб мінімальний його рівень для бійця ЗСУ, бійців Нацгвардії та Держприкордонслужби становив не менше 20 100 гривень, також для осіб рядового та начальству складу ДСНС та поліцейських – на рівні не менше 17 000 гривень.

Читайте також: Як нараховуються виплати військовим ЗСУ та чому бувають різні доходи: відео від Резнікова

Наталія Софієнко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Як позбавитися залежності від смартфону та новин – корисні поради – новини України, Гаджети
Next post НАТО і Японія обіцяють посилити зв’язки на тлі «складного безпекового середовища» – Reuters