Три обленерго оштрафували за недоліки в інформуванні про відключення світла – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) на основі проведеної раніше перевірки оштрафувала ПрАТ “Львівобленерго”, ПрАТ “Закарпаттяобленерго” та АТ “Полтаваобленерго” на 85 тисяч гривень за неналежне інформування споживачів про графік. Таке рішення було ухвалено на засіданні НКРЕКУ. УНН.

Цитата

«Ми зараз не перевіряємо скарги, які кажуть про невідповідність графіків. Ми перевіряємо скарги про дискримінацію, наявність та відповідність затверджених об’єктів критичної інфраструктури за фактом, як і що відключається, а також скарги про належне інформування. Обсяг скарг щодо неналежного інформування споживачів – це понад 60% скарг. Люди кажуть, що готові зазнавати відключення, але просять, щоб їх належним чином про це інформували. Тому розглядаються саме ті скарги, де вказано обставини неналежного інформування», – розповіла член НКРЕКУ Ольга Бабій.

Повідомляється, що компанії не дотрималися розміщення на своїх веб-сайтах в інтернеті графіків стабілізаційних погодинних відключень, ніж зі свого боку не забезпечили рівномірного розподілу обсягів зниження споживання споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недотримання графіків відключень світла: три обленерго оштрафували на 85 тис. грн

Комісія вказала на порушення постанови НКРЕКУ від 26 березня 2022 року № 349 щодо розміщення інформації про час початку та закінчення перерви електропостачання споживачів та назв перерв (планова, аварійна, застосування графіків обмеження споживачів) та актуалізації зазначеної інформації кожні 30 хвилин.

Крім того, НКРЕКУ наклала на ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» санкції у вигляді штрафу у розмірі 170 тис. грн.

У комісії повідомили, що компанія «ДТЕК Київські регіональні електромережі» не надала до дати закінчення перевірки (12 січня) інформацію у паперовому та електронному вигляді та засвідчені копії підтверджуючих документів.

У ДПЕК заявили, що категорично не погоджуються з рішенням НКРЕКУ про покарання енергетиків і оскаржують його в суді.

Доповнення

Також комісія винесла рішення накласти на АТ «ДТЕК Одеські електромережі», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» та ВАТ «Тернопільобленерго» санкції у вигляді штрафу у 85 тис. грн. за порушення при складанні графіків відключень електропостачання споживачів.

Previous post Мобілізація 2023, Україна – чи можна чоловікам виїжджати за межі області, які вимоги — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Прокурори встановили особу російського військового, який вбив і розчленував фермера на Харківщині