Близько $2,85 млрд Абрамовича, отримані від продажу “Челсі”, можуть піти у фонд України – ЗМІ

Про це 30 січня написала The Telegraph.

Зазначається, що зазначені кошти протягом кількох тижнів можуть бути переведені до поки що неназваного фонду, який, за даними газети, отримає схвалення Комісії з благодійності.

Відповідно до угоди, укладеної між урядом та Абрамовичем, очолить фонд колишній виконавчий директор Unicef ​​UK Майк Пенроуз.

The Telegraph вказує, що сума £2,3 млрд стане однією з найбільших благодійних пожертв жертвам війни в історії.

Абрамович оголосив про рішення продати англійський футбольний клуб “Челсі” на початку березня 2022 року. Бізнесмен повідомив, що всі отримані від продажу гроші підуть до благодійного фонду, який буде створено для допомоги постраждалим у війні в Україні. “Це включає надання критично важливих засобів для задоволення невідкладних потреб жертв, а також підтримки довгострокової роботи з відновлення”, – уточнив бізнесмен.

У травні стало відомо, що Абрамович домовився про продаж “Челсі”.

контекст:

Абрамович почав розпродувати свої активи через можливі санкції у Великій Британії у зв’язку з нападом Росії на Україну, зазначали ЗМІ.

Так, проти Абрамовича як людини з ближнього кола президента РФ Володимира Путіна ввели санкції Великобританія, Європейський союз, Канада, Швейцарія, Австралія, Нова Зеландія та Україна. Канада розпочала у грудні конфіскацію його активів.

Абрамович, за даними російського Forbes, посідає 17-е місце у списку найбагатших людей Росії. Його майно оцінюється у $6,9 млрд.

Previous post Human Rights Watch закликає Україну розслідувати застосування протипіхотних мін – новини на УНН
Next post Україна бореться за F-16. Чому Байден поки не хоче давати ЗСУ літаки