Нардеп Буймістер заявила, що рішення НКРЕКУ щодо покарання обленерго не покращать ситуацію, а створюють видимість контролю

“Я просто застерігаю вас від помилкових дій, які в результаті не матимуть того задекларованого ефекту, якого прагне комісія, а матимуть на меті лише одне – показати публіці, що щось зроблено. Ситуація від цього ніяк не покращиться”, – сказала політик .

Буймістер зазначила, що замість покарання обленерго регулятор має пояснити, як вони можуть покращити свою роботу та запропонувати їм відповідні рішення.

контекст:

Росія восени та взимку здійснила 13 хвиль масованих ракетних та 15 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду на грудень, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

НКРЕКУ оштрафувала вже 10 обленерго країни за “недотримання графіків відключень в умовах дефіциту електроенергії”. Серед них:

  1. “ДТЕК Київські електромережі”.
  2. “Одеські електромережі”.
  3. “Тернопольоблэнерго”.
  4. “Вінницяобленерго”.
  5. “Волиньобленерго”.
  6. “Чернівціобленерго”.
  7. “Львовоблэнерго”.
  8. “Закарпаттяобленерго”.
  9. “ДПЕК Київські регіональні електромережі”.
  10. “Полтаваоблэнерго”.

Previous post Антиукраїнська риторика абсолютно неприйнятна: у МЗС висловили протест послу Угорщини через заяви Орбана – новини на УНН
Next post відповідь юриста — Укрaїнa — tsn.ua