Нацбанк виконав свій структурний маяк для співпраці з МВФ.

Національний банк виконав встановлений для нього структурний маяк співпраці з Міжнародним валютним фондом, затвердивши концепцію діагностичного обстеження банків та підходи до його проведення. Про це сказав голова НБУ Андрій Пишний у коментарі Інтерфаксу-Україна.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

“За НБУ закріплений один структурний маяк за моніторинговою програмою. До кінця січня 2023 року в консультаціях із фахівцями МВФ ми мали підготувати техзавдання з описом методології та процедур проведення діагностичного обстеження банків, необхідних для оцінки достатності банківського капіталу, та визначення пріоритетів у роботі з непрацюючими кредитами. Відповідне технічне завдання погоджено з МВФ і 26 січня 2023 року затверджено правлінням НБУ. Отже, структурний маяк виконаний”, – розповів він.

Пишний розповів, що у лютому та березні заплановано роботу з місією МВФ для проведення першого перегляду моніторингової програми та розробки нової програми, яка на відміну від нинішньої передбачатиме кредитне фінансування.

  • 21 жовтня 2022 року за підсумками роботи місії у МВФ заявили про підготовку нової програми для України, яка не передбачає виділення кредитів – так званої моніторингової програми із залученням членів ради директорів (Program Monitoring with Board Involvement, PMB).
  • У грудні МВФ назвав так звані структурні маяки – зобов’язання, які Україна має виконати для успішного виконання програми.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post в ISW дали новий прогноз щодо просування військ на фронті — tsn.ua
Next post Стало відомо, скільки танків Leopard 2 Іспанія планує передати Україні в рамках перших поставок