Енергосистема України відновлюється після російських атак, “Укренерго” трохи збільшила ліміти споживання в областях

Виробництво електроенергії на електростанціях, що працюють, зараз не може повністю покрити споживання, підкреслили в “Укренерго”.

“В результаті російських атак пошкоджено електростанції (генеруючі потужності) і високовольтні мережі системи передачі. Пошкодження складні та масштабні. Енергосистема все ще відновлюється від завданих ударів. Крім того, кілька блоків теплових електростанцій з технологічних причин перебувають у ремонті”, – пояснили в компанії.

Водночас, згідно з повідомленням, для обленерго визначили “дещо збільшені” ліміти споживання, які діють протягом доби.

“Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас протягом доби у разі недотримання лімітів будуть застосовуватися аварійні відключення”, – додали до “Укренерго”.

У компанії зазначили, що продовжується відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час останньої масованої атаки РФ 26 січня.

“Після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим і триває довше”, – йдеться у повідомленні.



контекст:

Росія восени та взимку здійснила 13 хвиль масованих ракетних та 15 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду на грудень, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Крім того, Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС, більшість вітрових та сонячних електростанцій знаходяться на тимчасово окупованих територіях та недоступні українській енергосистемі, зазначають у “Укренерго”.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Два топчиновники Міноборони отримали підозри
Next post У Мелітополі спалахнула пожежа в районі бази окупантів – Федоров — tsn.ua