У Міненерго спростували інформацію про корупцію у переговорах щодо підключення заводу Bayraktar – “Forbes Україна”

“Представники турецької компанії запевнили, що не мають претензій до України. Жодна з українських енергокомпаній не проводила таких розрахунків і не виставляла Baykar чек на $10 млн”, – розповів чиновник із Міненерго.

Forbes з’ясував, звідки взялася цифра $10 млн: для оцінки вартості проекту Baykar замовив послуги підрядної інжинірингової організації, назву якої не розкриває. Підрядник використав технічні умови, надані “Укренерго”, каже менеджер великої енергетичної компанії.

“Ця приватна компанія оцінила вартість робіт у $10 млн, а терміни – у два роки”, – повідомляє Forbes Україна.

За даними видання, підрядник назвав “не надхмарні” цифри. За попередніми оцінками, вартість цих робіт, враховуючи їх обсяг і складність, близько $8 млн, говорить співрозмовник журналістів в уряді.

контекст:

Про те, що турецька сторона має намір розмістити виробництво в Україні, 28 червня повідомив у Facebook міністр оборони України Олексій Рєзніков. Рамкова угодащо передбачає будівництво заводу та створення центру, де українських операторів навчатимуть управляти дронами Bayraktar різних категорій, уряди підписали на початку лютого.

Посол України у Туреччині Василь Боднар розповів у серпні, що під будівництво заводу вже куплено землю.

У жовтні в компанії Baykar заявили, що планують завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки.

Previous post Міністр оборони Олексій Резніков може втратити посаду наступного тижня – новини України, Політика
Next post Меморандум про постачання радарів MG-200 і не тільки: Рєзніков підбив підсумки візиту до Франції – новини на УНН