Японія виділила ще $170 млн на відновлення України

Про це 1 лютого повідомив прес-центр Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що кошти “спрямовані на реалізацію проектів екстреного відновлення, зокрема відновлення критичної інфраструктури”.

“Безмовним пріоритетом на цьому етапі… є відновлення критичної інфраструктури, необхідної для забезпечення базових потреб громадян. Це необхідний крок для повернення українців у свої будинки та підтримки економічного розвитку в регіонах, – зазначив голова відомства Олександр Кубраков. – Розраховуємо, що після перемоги [в войне против РФ] ми зможемо швидко перейти до реалізації довгострокових інвестиційних проектів.

Як розповіли в міністерстві, допомога від Японії включатиме товари та послуги, необхідні для відновлення.

На початку січня уряд Японії оголосив про виділення $95 млн на відновлення України, нагадали у відомстві.

контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого Японія приєдналася до санкцій проти Росії, передає Україні нелетальне оборонне обладнання, гуманітарну та фінансову допомогу, влада країни послідовно засуджує російську агресію.

Уряд Японії 22 листопада вирішив надати надзвичайну грантову допомогу Україні – генератори та лампи на сонячних батареях на суму понад $2,5 млн.

Україна у 2022 році отримала від Японії 17 млрд грн (близько $465 млн за курсом НБУ) фінансової допомоги, розповів 6 січня 2023 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Внаслідок війни, яку розпочала Росія, Україна зазнала збитків на суму понад $700 млрд, повідомляв Шмигаль 3 січня. Він заявляв, що відновлювати Україну влада має намір насамперед за рахунок заарештованих активів РФ.

Previous post Мобілізація в Україні – які законні підстави відмовитися від повістки на блокпості — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Стандартний термін опанування винищувача F-16 становить 6-11 місяців