Нафта дорожчає на тлі падіння долара та політики ОПЕК+ – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Ф’ючерси на нафту марки Brent з постачанням у квітні у четвер під час торгів зросли в ціні до 83,21 долара за барель. УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 8:38 вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 0,45%.

При цьому ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зросла до $76,86 за барель, додавши 0,59%.

Подробиці

Ціни на нафту відновилися в четвер після падіння на попередній сесії, оскільки слабший долар повернув апетит до ризикових активів, а рішення ОПЕК+ про продовження скорочення видобутку допомогло послабити побоювання з приводу надмірної пропозиції, зазначає Reuters.

Обидві марки знизилися в ціні більш ніж на 3% за ніч після того, як дані уряду США показали значне збільшення запасів нафти та нафтопродуктів.

ФРС у США підвищила цільову процентну ставку на чверть процентного пункту у середу. Індекс долара США впав до нового дев’ятимісячного мінімуму у четвер у відповідь на м’якіші прогнози щодо підвищення ставки.

Група ОПЕК+ у середу залишила в силі узгоджені торік рівні скорочення видобутку на тлі надій на більш високий попит у Китаї та невизначені перспективи постачання з росії. ОПЕК+ погодилася скоротити свій видобуток на 2 мільйони барелів на добу, що становить близько 2% світового попиту з листопада минулого року до кінця 2023 року, щоб підтримати ринок.

Ціни також зростають на тлі заборони Євросоюзу на російські нафтопродукти з 5 лютого. За словами дипломатів, у п’ятницю країни ЄС прагнутимуть досягти угоди на пропозицію Єврокомісії встановити стелю цін на російські нафтопродукти після того, як рішення було відкладено в середу через розбіжності між державами-членами. Минулого тижня Єврокомісія запропонувала з 5 лютого ЄС встановити стелю цін на рівні 100 доларів за барель на преміальні російські нафтопродукти, такі як дизельне паливо, та на рівні 45 доларів за барель на товари зі знижкою, такі як мазут.

Previous post УПЦ МП досі підпорядкована РПЦ – висновок експертів Держетнополітики
Next post Відключення світла в Києві 2 лютого: будуть вимикати за стабілізаційними графіками