USAID виділить $135 млн на відновлення економіки України та Молдови – новини України, Економіка

Інвестиційний фонд США-Росія (TUSRIF) у партнерстві з Конгресом США переведе понад $154 млн на підтримку тих, хто найбільше постраждав від війни Путіна проти України. Про це повідомляє прес-служба агентства США з міжнародного розвитку USAID.

$135 млн буде виділено на відновлення економіки України та Молдови.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

“Напад Кремля на український народ зруйнував українську економіку, яка, як очікується, скоротиться цього року більш ніж на 45%. На Молдову також серйозно вплинули побічні ефекти війни, зокрема, підвищена інфляція, що призвело до зростання вартості життя. Негайна підтримка приватного сектору в Україні та Молдові має вирішальне значення для зміцнення обох країн, оскільки вони захищаються від путінської агресії”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки цим коштам партнерський фонд USAID – Western NIS Enterprise Fund зможе підтримати стійкий приватний сектор, який створить робочі місця та допоможе пожвавити сільське господарство та виробничий сектор. Ця підтримка допоможе Україні та Молдові продовжувати модернізувати та розвивати свою економіку та слідувати своїм європейським шляхом, наголошують у повідомленні.

Крім того, 18 млн доларів будуть спрямовані на підтримку громадянського суспільства та незалежних ЗМІ у Росії.

“Фонд США-Росія солідарний зі сміливими російськими людьми, які виступають проти повномасштабного вторгнення Кремля в Україну, і надалі підтримуватиме російські незалежні ЗМІ, правозахисників та громадянське суспільство, зокрема тих, хто зараз перебуває у вигнанні. USAID є гордим партнером у цих зусиллях”, – йдеться у повідомленні.

Наталія Софієнко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн і голова дипломатії ЄС Боррель прибули до Києва
Next post Байден може дозволити союзникам постачати Україні F-16, але не свої винищувачі.