Дефіцит електрики в Україні трохи знизився, його вистачає на 80% потреб споживачів. “Укренерго” збільшила ліміти в областях

“Відповідно, знизився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. Генеруючих потужностей у системі достатньо, щоб покрити близько 80% потреб споживачів”, – сказано у повідомленні.

У компанії повідомили, що втрата генерації після чергових російських атак була компенсована виходом з аварійного ремонту та включенням у роботу одного з блоків електростанції та збільшенням виробництва електроенергії на гідроелектростанціях. Мережеві обмеження – лише на Одещині.

“Ліміти споживання, визначені для всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту… Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас протягом доби у разі недотримання лімітів застосовуватимуться аварійні відключення”, – попередили до “Укренерго”.

У компанії додали, що на двох підстанціях у східному та центральному регіонах країни завершено ремонт трансформаторного обладнання, пошкодженого ракетними атаками росіян ще восени. Їх готуються включити у роботу.



контекст:

Росія восени та взимку здійснила 13 хвиль масованих ракетних та 15 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду на грудень, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Крім того, Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС, більшість вітрових та сонячних електростанцій знаходяться на тимчасово окупованих територіях та недоступні українській енергосистемі, зазначають у “Укренерго”.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Постпред Ірану в ООН звинуватив Ізраїль в атаці на військовий об’єкт в Ісфахані – новини на УНН
Next post Росіяни змінили тактику, пробують багато нових варіантів дій – генерал Павлюк – новини України, Політика