Розвиток “зеленої” генерації дозволить підтримати енергосистему Одеської області – обленерго

“Наш ОСР (оператор системи розподілу.“ГОРДОН”) вже деякі періоди виживає за рахунок відновлюваних джерел енергії. Тобто я маю на увазі наші вітропарки та нашу зелену енергетику, розташовану на нашій території, на Одещині”, – сказав він

Григор’єв зазначив, що зараз необхідно надати відновній енергетиці пріоритет розвитку, оскільки розподілена генерація менш вразлива до ракетних атак. Він наголосив, що це дуже важливо, коли внаслідок обстрілу в енергосистемі виникають проблеми з обсягом виробництва електроенергії на великих електростанціях.

контекст:

“Зелена” енергетика – найбільш постраждала галузь в енергетиці, її основна частина знаходиться на півдні України.

За словами голови Міненерго Германа Галущенка, 2019-го та 2020 року в Україні відбулося стрімке зростання “зеленої” енергетики – її частка в енергосистемі країни становила приблизно 10–11%. До 2030 року Україна планувала вийти щонайменше 25% “зеленої” енергетики, додав міністр.

Росія з жовтня 2022 року здійснила низку масованих атак на українську енергетику. Загалом українська енергосистема перенесла вже 11 хвиль масованих ракетних та 14 безпілотних атак, повідомили в “Укренерго” 2 січня. За даними уряду, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Politico вийшло на слід Людмили Путіної у Європі (фото) — Світ — tsn.ua
Next post Америка і особливо ФБР хочуть правду про Коломойський