Україна за рік втратила 11 позицій у світовому рейтингу виплавки сталі

За рік українські металурги скоротили випуск сталі на 70,7% порівняно з 2021-м – до 6,26 млн.т.

За підсумками 2022 року світове виробництво стали скоротилося на 4,3% порівняно з 2021 роком – до 1,831 млрд т, зазначає профільний портал GMK Center. До першої п’ятірки країн-виробників за підсумками минулого року, за версією World Steel, увійшли Китай (1,013 млрд т), Індія (124,7 млн ​​т), Японія (89,2 млн т), США (80,7 млн ​​т) та Росія (71,5 млн т).

контекст:

Заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка заявив, що Мінекономіки у 2023 році працюватиме над розширенням українського експорту. Зокрема, уряд намагатиметься розблокувати морські порти та продовжити дію безмитних режимів торгівлі з ЄС, США та Великобританією.

У той же час директори трьох морських портів – Південний, ТІС-Вугілля та ТІС-Руда – закликали президента України Володимира Зеленського поширити дію “зернового коридору” на металопродукцію: вони заявили, що це зміцнить гривню та економіку, оскільки одне судно із залізною рудою забезпечує $14 млн експортного виторгу, а Україна може відправляти до 200 таких кораблів на рік.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України значно скоротили експорт своєї продукції через блокаду морських портів, зокрема, металургійні компанії. Підприємства що неспроможні доставляти своєї продукції покупцям морським шляхом, у своїй Росія вивозить захоплений метал і, мабуть, намагається його продати міжнародному ринку.

Відкриття портів для експорту металу дасть Україні понад $1 млрд щомісяця, заявляли у Федерації металургів України.

Previous post Через аварію на підстанції в Одесі та районі без світла залишилося майже 500 тис. абонентів – ОВА – новини на УНН
Next post Сунак запевнив: зосереджений на тому, щоб техніка Британії якнайшвидше потрапила до ЗСУ – новини України, Політика