Коли я приєднався до СТС у 2002 році, канал оцінювався у $40 млн. Коли пішов у 2008-му, він коштував $4,85 млрд.

“У Москві є дві величезні переваги. Або були. Зараз Москва інша. Ми зараз говоримо про Москву, в якій я прожив багато років. Вона змінювалася. Але в Москві завжди були дві переваги, які страшенно привабливо діяли на людей. Перше – це якість спілкування. Там дуже багато цікавих людей, тому що Москва, будучи столицею величезної імперії, рекрутувала цікавих та талановитих людей з усього колишнього Радянського Союзу та ширше”, – пояснив він.

Другою перевагою Роднянський назвав “перспективи роботи, бізнесу”.

“Ринок колосальний. І все починає зростати надзвичайно швидко. У той момент, коли я приєднався до СТС у 2002 році, компанія була оцінена в $40 млн. У 2006 році, коли я вивів компанію на американську біржу, вона оцінювалася в $2,1 млрд “Коли я пішов у 2008 році з позиції президента компанії, вона коштувала $4,85 млрд”, – підкреслив телепродюсер.

Він зазначив, що в той період у Росії була “колосальна свобода”, а також “багато обдарованих людей, багато можливостей”.

Роднянський: 24 лютого син зателефонував із Києва: “Тату, почалося”. І дав мені слухати вибухи. Я зрозумів, що життя завершено у тому вигляді, в якому було. Читайте повну версію інтерв’ю

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

Роднянський народився 1961 року в Києві у родині кінематографістів. Закінчив факультет кінорежисури Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Після закінчення вишу працював кінорежисером на студії “Київнаукфільм”, знімав документальні фільми про екологію та політику.

З 1990-го по 1994 рік жив у Німеччині, працював продюсером та режисером на німецькому телеканалі ZDF. Потім повернувся до України та разом із братом заснував телеканал “1+1”. 2002 року Роднянський залишив посаду генерального директора каналу, а 2008 року продав свої акції американській компанії Central European Media Enterprises.

2002 року Роднянський переїхав до Росії і очолив телеканал СТС. Через два роки він став керівником телевізійного холдингу “СТС Медіа”. 2009 року Роднянський залишив холдинг і вирішив сконцентруватися на розвитку власних проектів.

Роднянський – продюсер десятків художніх фільмів та серіалів, серед яких “Схід-Захід”, “Водій для Віри”, “Дев’ята рота”, “Олена”, “Левіафан”, “Нелюбов”. Фільми, спродюсовані Роднянським, неодноразово отримували престижні кінопремії, у тому числі на кінофестивалі Канна. Чотири його фільми були номіновані на премію “Оскар”.

Після нападу РФ на Україну Роднянський залишив Росію. Він першого ж дня засудив вторгнення, зараз викриває російську пропаганду в Instagram, де має понад 400 тис. передплатників.

Previous post Жданов заявив, що вони готові прийняти і 5 млн домовин — tsn.ua
Next post На Миколаївщині виявили місце дислокації російських військових