“Все, годі, ми припиняємо допомогу. До побачення” – не можу уявити, що хтось із лідерів Заходу може сказати таке Зеленському

За словами Шустера, він не може уявити, що Захід почне штовхати Україну на переговори з Росією після погроз із Москви застосувати ядерну зброю.

“Це реально демонстрація такої слабкості, такого страху, що я навіть не можу уявити, що реально не знаю, [канцлер Германии Олаф] Шольц або [президент Франции Эммануэль] Макрон ([президент США Джо] Байден – ніколи) може зателефонувати [президенту Украины Владимиру] Зеленському і сказати: “Все, годі. Ми припиняємо тобі допомогу, до побачення, ти приймай умови”, – сказав телеведучий.

Він вважає, що це міг би зробити колишній президент США Дональд Трамп, але не “сьогоднішні лідери”.

Шустер зазначив, що у публічному просторі такий розвиток подій дійсно обговорюється на Заході, і є “впливові люди”, які розглядають у тому числі сценарій, за яким “треба йти негайно за стіл переговорів”.

“Я вважаю, що це позиція нікчемна, позиція лузера, позиція труса, позиція людини, яка взагалі не знає історію Європи. Але ця дискусія є”, – заявив він.

Війна Росії проти України Головне (оновлюється)

контекст:

2022 року, через місяці після повномасштабного вторгнення, Путін вимагав від України припинити вогонь і негайно сісти за стіл переговорів, виключивши, що повернення Україні її територій буде на порядку денному.

У відповідь Зеленський заявив, що в Україні “готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом” у Москві.

10 листопада Зеленський сказав, що не виключає переговорів із РФ про закінчення війни. Він наголосив, що, “крім ультиматумів, нічого не чув від чинного президента РФ”, але “не зачинив двері”. Про умови, що входять до української формули світу, Зеленський говорив на засіданні Генасамблеї ООН 22 вересня та на саміті G20 15 листопада. Спочатку у ній було п’ять пунктів, потім стало десять.

16 листопада український президент повідомив, що “отримував сигнали від партнерів” щодо бажання Путіна провести переговори. У відповідь Зеленський “запропонував публічну форму [переговоров]тому що Росія веде з Україною війну публічну”.

25 грудня Путін вкотре заявив, що Росія готова до переговорів, поклавши вину і за відмову від переговорів, і за розв’язання війни на Україну та Захід. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк порадив йому “повернутись до реальності”.

1 лютого 2023 року спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Росія “готова до переговорів” щодо припинення війни “без попередніх умов”.

Previous post Росія відрізає шляхи до Бахмуту: ЗСУ тримають оборону
Next post Київ, Львів, Одеса (мапа) — Укрaїнa — tsn.ua